Kategorier
Okategoriserade

Välkommen till världen!

Så har vi åter igen små liv som förgyller våra dagar, tidigt tidigt den 7 oktober kom Polly och Teddys 9 små underverk. 6 hanar och 3 tikar i gyllena färger. Polly lugn och trygg i både valpningen och i sin roll som mamma. Hon är en stjärna med alla sina 9 små. Hon tvättar och pyssla med dom, ligger mycket hos valparna och ger de den trygghet som de behöver som små valpar. Att åter igen se en bra mamma ta hand om sina små på bästa möjliga sätt ger min en känsla av lycka.

Nu är valparna lite över en vecka och de växer går upp stadigt i vikt och är runda och goa om magen. Redan vid första vägningen hade de redan gått upp bra i vikt vilket tyder på att de fått i sig gott om råmjölk som är livsviktigt för de små valparna. Det ger de en bra start för valparna och deras framtida hälsa.

Vi har gjort lugna och trygga övningar med valparna mer eller mindre från start vilket ger en bra och sund start för valparna i relation med människor. Jag sitter och har suttit mycket i lådan med Polly och valparna från start, Polly får sällskap och närhet och valparna får välja hur mycket närhet de vill få från mig också, vilket ger det mer frivilligt och en bra relationsstart. De är trygga och lugna i hantering och jag ser till att de har fina möjligheter när vi gör övningar så att valpen får med sig rätt saker från övningen och rätt känsla. Valparna väljer att krypa nära, intill benen, upp på fötterna och somnar i knät.

Att ge valparna bästa förutsättningar för valparna och tiken är vårt första och främsta uppdrag som uppfödare. För att valparna sedan kan få bästa förutsättningar som att utvecklas på bästa tänkbara sätt.

Första veckan för valparna betyder mycket lugn och ro, närhet, trygghet och kärlek. Inte mycket aktivitet och deras första fokus är att växa, äta och sova. Mamman ska få en lugn chans att återhämta sig efter valpningen, knyta an till valparna och pyssla om sina små. Inga andra hundar får vara när henne och valparna hon ska lägga fokus på annat än att hålla koll på andra hundar. Det gör att hon känner sig tryggare och lugnare med valparna som också då ger valparna den trygghet och lugn som de behöver första veckan.

Nu ligger 6 valpar längs mitt ben och sover, mellan mig och mamma Polly

Ha en fin dag!

Kram

Lovisa och gänget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *